CUMHURİYETİMİZİN 91. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ

28 Ekim 2014 14:00, Basın


CUMHURİYETİMİZİN 91. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, “Cumhuriyetin 91. yılında ülkemiz, demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat etmiştir. Devlet, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından desteklenen çözüm süreci de Türkiye’nin güçlü devlet olma yolunda başlattığı önemli çalışmalardan biridir ve kesintiye uğramadan devam etmelidir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, Cumhuriyetin ilanının 91. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Cumhuriyetimizin ilanının 91. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

 

Cumhuriyetin geride kalan 91 yılında ülkemiz, demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat etmiştir. Ancak, kendi bölgesinde rol model olan, uluslararası diplomatik girişimlere ve toplantılara ev sahipliği yapan Türkiye'nin, son zamanlarda bölgede yaşanan kaos ortamına ve ateş çemberine çekilme çabaları dikkat çekmektedir.

 

Demokrasinin temellerinin atıldığı 1923 yılından bugüne Türkiye, 91 yıldır güçlü devlet olmak yolunda büyük bedeller ödemiştir. Devlet, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından desteklenen çözüm süreci de Türkiye’nin güçlü devlet olma yolunda başlattığı önemli çalışmalardan biridir. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan çözüm süreci kesintiye uğratılmamalı ve bu süreçten geriye gidiş olmamalıdır.

 

Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada saygın ve güçlü bir ülke olması için sürecin başarıyla tamamlanması gerekmektedir. Terörün son bulması silahların susması ve barış sürecinin egemen olması için çözüm sürecini destekliyoruz ve başarıyla sonuçlanmasını arzu ediyoruz.

 

Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, Cumhuriyetin 91 yıllık tarihine uygun refah ortamında, sosyal hakların ileri olduğu bir ülke talep ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu