“İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR”

07 Eylül 2014 14:00, Basın


“İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR”

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, “Soma’da kaybettiğimiz canlarımızın acısı henüz tazeyken yaşadığımız bu olay, iş kazalarının en önemli gündem maddelerimizden biri olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sendikalaşma ve örgütlenmenin önü açılmalı, denetimler artırılmalı ve iş kazalarının önüne geçilmelidir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa TORUNTAY, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

"İstanbul Mecidiyeköy’de yapımı devam eden Torun Center İnşaatında meydana gelen facia sonucu hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

Soma’da kaybettiğimiz canlarımızın acısı henüz tazeyken yaşadığımız bu olay, iş kazalarının en önemli gündem maddelerimizden biri olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Her yıl yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği, veya denetimlerin yetersiz olduğu işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sendikalaşma ve örgütlenmenin önü açılmalı, denetimler artırılmalı ve iş kazalarının önüne geçilmelidir. Bütün sektörler iş sağlığı ve güvenliği bakış açısıyla yeniden gözden geçirilmelidir.

 

İş kazalarında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Sorumluların biran önce tespit edilerek yargı önüne çıkarılması ve gerekli cezayı almasını temenni ediyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Eylül 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu