“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞ SALİM DÖNMELERİNİ BEKLİYORUZ”

12 Haziran 2014 14:00, Basın


“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞ SALİM DÖNMELERİNİ BEKLİYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Musul’da yaşananlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada istikrar ve büyümesiyle örnek olduğu bir dönemde ülkemizde ve bölgemizde, bir yerden düğmeye basılmışçasına yaşanan olayları endişe ve kaygıyla izliyoruz. Başkonsolosumuz dahil tüm vatandaşlarımızın biran önce sağ salim ülkemize dönmesini bekliyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Musul’da yaşananlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada istikrar ve büyümesiyle örnek olduğu bir dönemde ülkemizde ve bölgemizde, bir yerden düğmeye basılmışçasına yaşanan olayları endişe ve kaygıyla izliyoruz.

 

Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki yeni oluşumlar bölgenin geleceği açısından kaygı vericidir. Suriye sorunu çözülmediği müddetçe, yeni adlarla bir dizi farklı oluşumların artarak devam etmesi endişesini yaşıyoruz.

 

Musul’da yaşananlar Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunların ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. IŞİD’in Türk Konsolosluğunu basarak Başkonsolosumuzun da aralarında bulunduğu 3’ü çocuk 49 kişiyi, daha önce de 31 tır şoförünü kaçırması kabul edilemez bir durumdur. Türkiye’nin istikrarını bozarak, güçsüzleştirmek isteyenlerin Türkiye’yi Musul’da oluşturulmak istenen karanlık bir kuyuya çekmek istedikleri açıktır. Türkiye vatandaşlarını dünyanın her yerinde koruyacak, ülkesi ve milletiyle bir bütün olduğunu bir kez daha gösterecektir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Başkonsolosumuz dahil tüm vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim ülkemize dönmesini bekliyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Haziran 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu