HAK-İŞ’TEN MADENCİLER İÇİN 3 GÜN SAYGI DURUŞU VE ANMA

15 Mayıs 2014 14:00, Basın


HAK-İŞ’TEN MADENCİLER İÇİN 3 GÜN SAYGI DURUŞU VE ANMA

 

HAK-İŞ Yönetim Kurulu, Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle, 16 Mayıs 2014 Cuma günü (yarın) başlamak üzere 3 gün boyunca işbaşı yapılan saatlerde HAK-İŞ’e bağlı tüm iş yerlerinde toplanılarak saygı duruşu ve anma gerçekleştirilmesini kararlaştırdı.

 

Saygı duruşu ve anma programında iş sağlığı güvenliği önlemlerinin hayata geçirilmesi için bildiri okunacak, Soma’daki faciada kaybettiğimiz madencilerimiz ile iş kazalarında kaybettiğimiz bütün emekçiler için dua okunacak.

 

Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu bu kaza, bir kez daha bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Her yıl dünyada ve Türkiye’de yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır.

 

Gerekli ve yeterli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı, yeni bir iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşyerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamak doğru ve gerçekçi değildir.

 

Bu nedenle, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikalaşma ve örgütlenmenin önünün açılmasını, denetimler artırılmasını, taşeronlaşmanın engellenmesini ve iş cinayetlerinin önüne geçilmesini istiyoruz.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, kaybettiğimiz madencilerimize bir kez daha Allah’tan Rahmet, ailelerine, emekçilere ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyor, ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

İş yerlerinde okunacak bildiri metni için tıklayınız...

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu