HAK-İŞ, 1 MAYIS'I KAYSERİ’DE KUTLAYACAK

06 Nisan 2014 14:00, Basın


HAK-İŞ, 1 MAYIS'I KAYSERİ’DE KUTLAYACAK

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu’nun bu yılki 1 Mayıs kutlamalarını kitlesel olarak Kayseri’de gerçekleştirme kararı aldığını belirterek, “HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ı bu yıl kitlesel biçimde Kayseri'de kutlayacağız. 1 Mayıs; birliğin, beraberliğin, dayanışmanın günü olmalıdır. HAK-İŞ olarak, Kayseri başta olmak üzere 81 ilde 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kutlama programına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarını Kayseri’de gerçekleştirme kararı almış bulunmaktayız.

 

Taşeronlaşma, mevsimlik işçilere kadro verilmesi, iş kazaları, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, işsizlik ve demokrasi sorunun çözümü, bu 1 Mayıs’ın haklı istemleri olarak öne çıkmaktadır. HAK-İŞ, 1 Mayıs’ın bu sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin sunulduğu bir platform olmasından yanadır. HAK-İŞ, 1 Mayıslarda verilecek mesajların içeriği ve gücünün önemine inanmaktadır.

 

HAK-İŞ olarak, sanayinin yükseldiği merkezi illerimizden biri olan Kayseri’de emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Kayseri’de gerçekleştireceğimiz kitlesel 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra, 81 ilde HAK-İŞ İl Temsilcilerinin koordinasyonunda üye sendikalarımızın şube yöneticileri ve işçilerin katılımıyla kutlama programları gerçekleştirilmesine karar verilmiş, tüm çalışmalar bu doğrultuda sürdürülmektedir.

 

HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ın, birliğin; beraberliğin, dayanışmanın günü olması gerektiğine inanıyoruz. Kayseri başta olmak üzere tüm yurtta 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız.”

 


 

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Nisan 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu