ARSLAN: “MISIR’DA HUKUK KOMEDİSİ YAŞANIYOR”

25 Mart 2014 14:00, Basın


ARSLAN: “MISIR’DA HUKUK KOMEDİSİ YAŞANIYOR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Mısır’da darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Mısır’da masum ve mazlum insanların hukuki ve meşru taleplerine silahlarla, baskılarla, zindanlarla cevap veren darbeciler, bir hukuk komedisine daha imza attılar. Ayaküstü duruşmalarla, 20 dakika gibi kısa bir sürede 529 kişinin idamına karar verilmesi, darbe ile hukukun asla yan yana olamayacağını bir kez daha göstermiştir” dedi

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Mısır’da darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Mısır’da masum ve mazlum insanların hukuki ve meşru taleplerine silahlarla, baskılarla, zindanlarla cevap veren darbeciler, bir hukuk komedisine daha imza attılar. Darbenin bütün olumsuzluklarına ve darbecilerin hırçınlığına bir yenisi daha eklendi. Mısır’da 20 dakika süren duruşmada darbe karşıtı İhvan üyesi 529 kişi hakkında idam cezası verildi. Ayaküstü duruşmalarla, 20 dakika gibi kısa bir sürede 529 kişinin idamına karar verilmesi, darbe ile hukukun asla yan yana olamayacağını bir kez daha göstermiştir.

 

Dünyanın bu gidişata bir ‘dur’ demesi gerekmektedir. Mısır’ın toplumsal dokusunun bozulmasına izin verilmemeli, siyasi çıkarlar uğruna bir toplum, bir ülke feda edilmemelidir.

 

Mısır’ın ihtiyacı olan daha fazla demokrasi ve daha fazla hukuktur. Darbelerin demokrasi ve hukukla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Mısır’da bugün ‘yargılama’ adı altında yaşananların da bir hukuk komedisinden başka bir anlamı ve hukuki geçerliliği olmadığı anlaşılmaktadır.

 

Dünyanın, uluslararası örgütlerin bu kararlara karşı çıkması ve Mısır’da yaşanan insanlık dramına karşı bir ses vermesi gerekmektedir. Batı dünyasının hakim unsurlarının Mısır’da yaşanan darbeye karşı gösterdiği çifte standardı, yaşanan bu hukuk katliamı ve insanlık dramı karşısında göstermemesini umudediyoruz.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Mısır başta olmak üzere ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz.

 

Mısır başta olmak üzere Ortadoğu’da ve bölgemizde yaşanan darbeler, darbe girişimleri ve hukuksuzluklar Türkiye’deki demokrasinin önemini bir kez daha göstermiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bir kez daha darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor, darbe ve başka kılıflara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz.”

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mart 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu