ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

23 Kasım 2013 14:00, Basın


“ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, eğitimin insanların yaşam kalitesini yükselten, refah, istikrar ve rekabet gücüne katkıda bulunan temel bir faaliyet olduğunu belirterek, “Özverili ve saygıdeğer bir mesleği icra eden bütün eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Özverili ve saygıdeğer bir mesleği icra eden bütün eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

 

Bu öğretmenler gününde de öğretmenlik mesleğini büyük bir özveri ile gerçekleştiren eğitimcilerimizin yanı sıra, çeşitli aralıklarla öğretmen atamaları yapılsa da eğitim formasyonu almış pek çok öğretmen adayının atama beklediği de bir gerçektir. Okullarımızda öğretmen açığı varken, yanlış sınav ve atama sistemi dolayısıyla ataması yapılamayan öğretmen adaylarımızın sorunlarının biran önce çözülmesi gerekmektedir. Öğrencileriyle buluşmayı büyük bir hevesle bekleyen öğretmen adaylarının atamalarının biran önce yapılarak, mesleklerine başlaması sağlanmalıdır.

 

Eğitim sisteminde ‘dershaneler’ konusunda olduğu gibi kısır döngüye dayalı tartışmalar yerine, stratejik ve vizyonel tartışmalara yer verilmelidir. Bu kapsamda Türkiye’nin eğitim modelini tartışmalıyız. Eğitim sisteminin sorunları tarafların katılımıyla derinlikli bir şekilde masaya yatırılmalı, herhangi bir kutuplaşmaya girilmeden, sağduyulu bir şekilde çözüm üretmenin yolları aranmalıdır. Sorunlarının çözülmesi; öğrencilerin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri açısından önem taşımaktadır.

 

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yaşam alanları haline gelen okullarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesi, öğretmenlerimizin öğretmenlik mesleğinin gereğine uygun bir yaşam sürebilmelerini sağlayacak olanaklara kavuşturulması büyük önem taşımaktadır.

 

HAK-İŞ olarak, mesleki eğitim ve hayat boyu eğitim sorununu, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak görüyor, bu konuda gerekli reform adımlarının atılmasını istiyoruz. Üretim aşamasında sermayenin israf edilmesi kadar insan kaynaklarının ve işgücünün israf edilmesi de o derece büyük bir kayıptır. Mesleki eğitimin birey bakımından işlevsel olabilmesi için, eğitimin iş bulmada kolaylık, istihdam güvencesini yükseltme, daha iyi ücret, işte yükselme şansını artırma ve işte üretkenlik gibi getiriler sağlaması gerekmektedir. Dolayısıyla, mesleki eğitim sisteminin, iş gücü piyasası ve istihdam sistemi ile eş güdüm halinde bulunması gerekmektedir. Mesleki eğitim konuş; hayat boyu öğrenme yaklaşımı içinde yapılandırılarak, insan gücümüzün kalifikasyonu, sanayinin ihtiyacı, iş güvencesi, gelir güvencesi, toplumun beklentisi ve bilgiye dayalı ekonomimizin rekabet gücü dikkate alınarak yeniden yapılandırılmalıdır.”

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Kasım 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu