DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ; TÜRKİYE’NİN YOLUNUN DEMOKRASİ YOLU OLDUĞUNUN TEYİDİDİR

30 Eylül 2013 14:00, Basın


“DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ; TÜRKİYE’NİN YOLUNUN DEMOKRASİ YOLU OLDUĞUNUN TEYİDİDİR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketine ilişkin yaptığı açıklamada, “Son yıllarda demokratikleşme yolunda atılan adımlara yeni bir adım daha eklenmiştir. Demokratikleşme Paketi, Türkiye’nin yolunun demokrasi yolu olduğunun teyidi niteliğindedir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi, Türkiye’deki demokratikleşme sürecinin devam etmesi ve demokratikleşme yolundaki kararlılığın gösterilmesi açısından önemli bir adımdır. Türkiye’nin gündeminde yer alan zor konulara pakette yer verilerek; demokratik önerilerin yapılması, demokrasi yönünde tabuların her geçen gün kırıldığının bir göstergesidir. Bu paketle, demokratikleşme yolunda atılmakta olan adımlara yeni bir adım daha eklenmiştir. Demokratikleşme paketi, Türkiye’nin yolunun demokrasi yolu olduğunun teyidi niteliğindedir.

 

Demokratikleşme paketi içerisinde yer alan ve özellikle yasal düzenleme gerektiren reformlar, TBMM sürecinde tartışılarak şekillenecektir. En kısa zamanda yasal ve anayasal düzenlemeler yapılarak süreç başarıyla tamamlanmalıdır. Sivil toplum örgütlerinin de sürece katkısının alınması paketin içeriğinin geliştirilmesi ve toplumun bütün kesimlerince kabul görmesi açısından önem taşımaktadır.

 

HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin demokrasi başta olmak üzere hayata dair her alanda yeni ve çağdaş standartlara kavuşması en büyük talebimizdir. Türkiye’nin birikimleriyle bu dönüşümü gerçekleştireceğine, reform çalışmalarını kesintisiz sürdüreceğine inanıyor, bu çalışmaların yeni ve sivil bir anayasa ile taçlanmasını bekliyoruz.”

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Eylül 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu