HAK-İŞ'TEN İKİNCİ KISA FİLM YARIŞMASI

24 Haziran 2013 14:00, Basın


 

HAK-İŞ'TEN İKİNCİ KISA FİLM YARIŞMASI

 

HAK-İŞ, EMEĞE SAYGI KONULU KISA FİLM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

 

HAK-İŞ Konfederasyonu,  "Kısa Film Uzun İş" sloganı ile geçtiğimiz yıl birincisini gerçekleştirdiği ödüllü Kısa Film Yarışması'nı bu yıl da düzenliyor. Kısa Film Yarışması başvuruları, 13 Eylül 2013 tarihine kadar kabul edilecek. Yarışmanın bu yılki özel teması geçtiğimiz yıl olduğu gibi "Emek" olacak.

 

Türkiye'nin 550 bin üyesiyle en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ'in "Kısa Film Uzun İş" sloganıyla geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Kısa Film Yarışması, aynı zamanda insan emeğinin sanatsal alanındaki çalışmalarına da bir farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

 

Kurmaca, Belgesel ve Animasyon dalında 10 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği Kısa Film Yarışması'nda, her üç kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçilecek.

 

ÖDÜLLÜ YARIŞMA

 

HAK-İŞ Kısa Film Yarışması'nın teması geçtiğimiz yıl olduğu gibi "Emek" olacak.

 

Yarışmada

Birinci olan filme 10 bin TL,

İkinci olan filme 5 bin TL,

Üçüncü olan filme ise 2 bin 500 TL ödül verilecek.

 

Özel Ödül ise 2 bin 500 TL ile ödüllendirilecek.

 

Jüri, projeye olumlu katkılarından ötürü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi oyuncu, sanatçı ve destekçileri de ödüllendirilecek.

 

En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü dallarında özel tasarlanan "ödül plaketi" takdim edilecek.

 

HAK-İŞ Kısa Film Yarışması'nın bu yılki jürisinde Dr. Osman YILDIZ, Yahya Düzenli, Ahmet Tezcan, Reza Hemmatirad, İsmail Hakkı Ürün ve Murat Çeri yer alıyor.

 

Kısa film yarışmasına başvurular, posta yoluyla HAK-İŞ Genel Merkezine (Tunus Caddesi No 37 Kavaklıdere / Ankara)  yapılacak. Adayların, kısa filmlerini DVD formatında 7 kopya göndermeleri gerekiyor. Başvuru formları ise yarışmanın resmi web sitesi olan www.hakiskisafilm.org adresinde temin edinilebilecek.

 

Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, 22 Ekim tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 38. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bir törenle ödüllerini alacak.

 

Detaylı bilgi için ;

 

www.hakiskisafilm.org

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Haziran 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu