HAK-İŞ’TEN İNTERNETHABER VE SÖZCÜ’YE YALANLAMA

04 Nisan 2013 14:00, Basın


HAK-İŞ’TEN İNTERNETHABER VE SÖZCÜ’YE YALANLAMA

3 Nisan 2013 tarihinde İnternethaber.com haber sitesinde ve Sözcü gazetesinin 4 Nisan 2013 tarihli nüshasında Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a dönük iftira içeren haberlere yer verilmiştir. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı son derece üzen ve HAK-İŞ camiasında büyük infial yaratan ifadeler üzerine her iki yayın organında yer alan haberler hukuken tekzip edilmiştir.

İnternethaber.com sitesinde Akil Adamlar listesinde yer alan Genel Başkanımız terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddia edilen aynı isimli bir işadamı ile karıştırılmış ve yanlış fotoğraf kullanılarak Genel Başkanımızın resmine yer verilmişti. Haberde Genel Başkanımızın terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddia edilmişti. Tamamen uydurma olan bu vahim haber üzerine Konfederasyonumuz tarafından hukuken uyarılan site aynı gün kısa zaman içinde yanlışını düzelterek özür metni yayınladı.

 

İNTERNETHABER.COM: "ÖZÜR DİLERİZ

 

İnternethaber.com sitesi yayınladığı özür yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 'Akil İnsanlar' listesinde yer alan isimlerin 'Aykırı Sözleri'ni derlemiştik. Listenin sonunda yer alan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın PKK'yı finanse ettiğine dair bir not düşmüştük okurlarımıza.

Yaptığımız foto haberin ardından Hak İş Başkanı Mehmet Arslan'dan 'isim benzerliği' nedeniyle hata yaptığımız konusunda uyarı aldık. Kendisinin konuyla hiç bir ilişkisi olmadığını ifade eden Mahmut Arslan, "Bahsettiğiniz Mahmut Arslan bir iş adamıdır" dedi.

Tekrar yaptığımız araştırmalar sonrasında ve aldığımız uyarı sonrasında, editöryal hatamızı düzelttik.

İSİM KARIŞIKLIĞI

'Akil İnsan'lar listesinde yer alan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın ismi, editörlerimiz tarafından Ar Şirketler Grubunun sahibi olan Mahmut Arslan ile karıştırılmıştır.

Çıkan karışıklıktan ötürü Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan İnternethaber olarak özür diliyoruz.”

 

SÖZCÜ’NÜN AHLAKSIZ HABERİ


4 Nisan 2013 tarihinde ise internethaber.com sitesinde yer alan bu gerçek dışı haber Sözcü gazetesinin baş sayfasına ve 10. sayfasında yer alan haber bölümünde aynıyla yayınlandı. Bunun üzerine gazeteye Konfederasyonumuz tarafından hukuki tekzip gönderilmiştir. Bu tür haberlerin arkasında kötü bir niyet olduğu açıktır. Gazetecilik için yüz karası olan bu yalan haber söz konusu gazetenin yanlı tutumunun bir göstergesidir. HAK-İŞ Genel Başkanı'nın ismini terör örgütüyle anmak cehaletin ötesinde yalan, gaflet, sorumsuzluk örneği olarak basın tarihine geçmiştir. Bu alçaklığı HAK-İŞ olarak lanetliyoruz.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Türkiye’de barışın sağlanması için görevlendirilen Akil Adamlar listesinde yer almaktadır. Bu süreçte geçmişte olduğu gibi Türkiye’nin dirliği, barışı ve esenliği için sosyal misyonunu bütün gücüyle sürdüren Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın bu tür saldırılara uğramasını Türkiye’nin geleceğine yapılan bir girişim olarak niteliyoruz. Sözcü gazetesini bu haksız, mesnetsiz, düzmece haberi nedeniyle nefretle kınıyoruz.

 

Bugün Basın Birimimiz tarafından hukuki tekzibimizin yanısıra Sözcü gazetesine gönderilen tekzip yazımız şu şekildedir:

 

 

 

TEKZİP

Sn. Baki Avcı
SÖZCÜ GAZETESİ
Haber Müdürü

4 Nisan 2013

Gazetenizin 4 Nisan 2013 tarihli bugünkü nüshasında baş sayfada ve 10. Sayfanızda yer alan Âkil Adamlar ile ilgili haberde Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’ın resmine yer verilerek PKK finansörü olarak gösterilmektedir.

Haberde Sayın Genel Başkan’ın resmi kullanılarak, AK Parti’den aday olduğu ve seçilemediği belirtilmekte ve PKK finansörü olduğu iddia edilmektedir. Oysa bu ifadelerin hiçbirinin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Böyle bir yanlışın son derece vahim olduğu da ortadadır. Akılla, mantıkla bağdaşmayan, uzaktan yakından hiçbir gerçekliği bulunmayan bu haberi tekzip ediyor, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla düzeltilmesi için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

HAK-İŞ KONFEDERASYONU
BASIN DANIŞMANLIĞI

 

 

 

 


İnternethaber.com’un özür ve düzelti yazısı için tıklayınız: http://www.internethaber.com/hak-is-baskani-arslandan-aciklama-518447h.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Nisan 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu