HAK-İŞ 37. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ SOSYAL ZİRVE İLE KUTLUYOR

19 Ekim 2012 14:00, Basın


 

 

 

HAK-İŞ 37. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ SOSYAL ZİRVE İLE KUTLUYOR

 

35 ÜLKEDEN 85 SENDİKA LİDERİ TÜRKİYE’DE

 

HAK-İŞ 37. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Pazar Günü Başlıyor

 

Bu çerçevede, 21-22 Ekim 2012 tarihlerinde Ankara Dedeman Otel’de “Türkiye Öncülüğünde Bağımsız Sendikal Hareket-Özgür Sivil Toplumun Gelişmesi” konulu bir Küresel Emek Buluşması Uluslar arası Konferansı gerçekleştirilecektir.

 

Küresel Emek Buluşmasına,  Uluslar arası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC), OATUU (Afrika Sendikaları Birliği), ICATU (Uluslararası Arap Sendikaları Konfederasyonu) gibi uluslar arası kuruluşların yanı sıra İran, Kongo, Ürdün, Kenya, Kosova, Malavi, Moritanya, Filistin, Ruanda, Tanzanya, Uganda, Zambiya, Senegal,  Cezayir, Gana, Belarus, Bahreyn, Bosna Hersek, Mısır, Eritre, Fas, Kuveyt, Umman, Pakistan, Sudan, Somali, Tunus, Yemen, Arnavutluk, Gürcistan gibi 35 ülkeden İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkan ve Yöneticilerinden oluşan 85 yabancı konuk katılıyor. Konferans TİKA ile işbirliğinde yapılıyor.

 

Söz konusu buluşma, işsizlikle mücadele, bağımsız, demokratik ve özgür sendikacılık, çalışma hakları, ayrımcılıkla mücadele, çalışma ilişkilerinde bölgesel modellerin geliştirilmesi ve Türkiye deneyimlerinin aktarılmasına yönelik bir Sosyal Zirve şeklinde dizayn edilmiştir.

 

Ülkeler arası işbirliği protokollerinin imzalanacağı Zirve ile sendika liderleri aracılığıyla bölge ülkeleri arasında ortak çalışma kültürünün ve ilişkilerin geliştirilmesi, amaçlanmaktadır.  

 

Konferansın ilk günü 21 Ekim 2012 tarihinde saat 09:30-18.30 saatlerinde açılış ve protokol konuşmaları, Osmanlı Arşivlerinde İşçi Hareketi Sergi Açılışı, uluslar arası konuşmacıların yer alacağı tematik oturumlar,  Sendikal Bakış Açısından Bölgemizde Bağımsız Sendikal Hareket – Özgür Sivil Toplumun Gelişmesi konusunda yabancı Konfederasyon Başkanlarının konuşmalarından oluşmaktadır.

 

22 Ekim 2012 tarihinde 09.30-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan Konferansın ikinci günü Yabancı Konfederasyon Başkanlarının konuşmalarıyla başlayacak olup, Bölgesel işbirliğinin geleceğine yönelik Ortak sonuç bildirisinin açıklanması, ülkeler arası ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanması ve Yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun tanıtımı gibi bölümlerle devam edecek.

 

22 Ekim 2012 tarihinde 20-00-22.30 saatleri arasında HAK-İŞ 37. Kuruluş Yıldönümü kutlanacak. Bu çerçevede HAK-İŞ Emeğe Saygı Kısa Film Yarışması Ödül Töreni yapılacak olup, akşam yemeği verilecektir.

 

Basın mensuplarına saygıyla duyurulur.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ekim 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu