ARSLAN: "ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ TOPLU İŞ İLİŞKİLERİ YASASI"

11 Temmuz 2012 14:00, Basın


ARSLAN: "ÖNCELİKLİ GÜNDEMİMİZ TOPLU İŞ İLİŞKİLERİ YASASI"

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, çalışma hayatının en önemli gündem maddesinin Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı olduğunu, Tasarı yasalaşmadığı için binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yapamadığını ve ücret zamlarını alamadığını belirterek, "Çalışma hayatında bunun dışında bir konunun gündeme getirilmesi veya tartışmaya açılması toplu iş sözleşmesi bekleyen binlerce çalışanla alay etmek anlamına gelmektedir" dedi.

 

ARSLAN, "Parlamentoyu, Hükümeti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını bir kez daha göreve davet ediyoruz; binlerce çalışanın mağduriyetini gidermek için Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının biran önce yasalaşmasını istiyoruz" dedi. 

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: 

 

                "Çalışma hayatının en önemli gündem maddesini Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı oluşturmaktadır. TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının yasalaşmaması dolayısıyla çalışma hayatında bir kaos yaşanmaktadır. 1 Şubattan bu yana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikalara yetki tespitleri verilmemekte ve toplu iş sözleşmesi müzakereleri yapılamamaktadır. Şuana kadar toplu iş sözleşmesi için yetki beklenen işçi sayısı 200 bine ulaşmıştır, kasım sonuna kadar bu sayının 500 bine ulaşması tahmin edilmektedir.

                Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının yasalaşmaması dolayısıyla binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yapamadığı ve ücret zamlarını alamadığı bir ortamda, kamuoyunu başka konularla meşgul etmek, çalışma hayatını ilgilendiren bir başka konuyu tartışmaya açmak toplu iş sözleşmesi bekleyen binlerce işçiyle alay etmek anlamına gelmektedir. Toplu İş İlişkileri Yasası çıkana kadar, bunun dışındaki gündem arayışlarını doğru bulmuyoruz. Bütün tarafların öncelikle Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının yasalaşması için çaba sarfetmesi gerekmektedir.

                HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Parlamentoyu, Hükümeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını bir kez daha göreve davet ediyoruz; binlerce çalışanın mağduriyetini gidermek için Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının biran önce yasalaşmasını istiyoruz."

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Temmuz 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu