ARSLAN: "TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

19 Haziran 2012 14:00, Basın


  

 

ARSLAN: "TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca kesimindeki birliklerimize yönelik saldırı sonucu çıkan çatışmada 8 askerimizin şehit olmasının ve 16 askerimizin de yaralanmasının acısını yaşıyoruz. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları bir kez daha lanetliyor, nefretle kınıyoruz." dedi.

   

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

  

"Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca kesimindeki birliklerimize yönelik saldırı sonucu çıkan çatışmada 8 askerimizin şehit olmasının ve 16 askerimizin de yaralanmasının acısını yaşıyoruz. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları bir kez daha lanetliyor, nefretle kınıyoruz.

 

Terör sorunun çözümü konusunda pek çok kesim tarafından adımların atıldığı, pek çok kesimin elini taşın altına koyduğu bir dönemde, saldırıların artış eğilimine girmesi, terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır.

 

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde, her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikardır. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı, ama daha kararlı davranmalıdır. Toplumsal sorunların başında gelen terör sorununa çözüm konusunda sivil toplum örgütlerinin de görüş ve önerilerini sunacağı bir süreç her zamankinden daha büyük bir aciliyet olarak ortaya çıkmaktadır.

 

HAK-İŞ olarak, Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Hak'dan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Haziran 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu