HAK-İŞ’TEN İŞÇİ VE MEMUR KONFEDERASYONLARINA 1 MAYIS MEKTUBU

16 Mart 2012 14:00, Basın


 

HAK-İŞ’TEN İŞÇİ VE MEMUR KONFEDERASYONLARINA 1 MAYIS MEKTUBU

 

“1 MAYIS’I BİRLİKTE KUTLAYALIM”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarına birer mektup yazarak, 1 Mayıs’ı birlikte kutlama çağrısında bulundu.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN,  Türk-İş Genel Başkanı Mustafa KUMLU, DİSK Genel Başkanı Erol EKİCİ, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve KESK Genel Başkanı Lami ÖZGEN’e birer mektup yazarak, 1 Mayıs’ı birlikte kutlama çağrısında bulundu.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

 

                “1 Mayıs’ın adına yakışır şekilde birlik ve dayanışma içinde kutlanması konusunda konfederasyonlara önemli görevler düşmektedir. 1 Mayıs’ın birlikte kutlanması konusunda bir gelenek oluşturmuş ve son birkaç yıldır Taksim’de yapılan ortak kutlamalar ile çeşitli tabuların aşılması konusunda önemli aşama kaydedilmiştir.

 

                HAK-İŞ, emek ve dayanışma gününde çatışma görüntüsü vermenin ya da buna alet olacak bir rekabetin tarafı olmanın; sendikal kültür, sendikal birlik ve dayanışma ihtiyacı açısından sakıncalı bir durum yaratacağı görüşündedir. Bu nedenle HAK-İŞ Yönetim Kurulu bu 1 Mayıs’ı ve her 1 Mayıs’ı tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inanmaktadır.

 

İş kazaları, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, işsizlik ve demokrasi sorunun çözümü, bu 1 Mayıs’ın haklı istemleri olarak öne çıkmaktadır. HAK-İŞ, 2012 1 Mayıs’ında bütün bu sorunlara karşı emekçilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını istemektedir. Zaten 1 Mayıs’ı anlamlı ve değerli kılan 1 Mayıs’ların birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. Önemli olan da 1 Mayıs’larda verilecek mesajların içeriği ve gücüdür.

 

                HAK-İŞ, 1 Mayıs’ı adına yakışır bir şekilde kutlamaktan yanadır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs’ı birlikte kutlama konusundaki görüşümüzü belirtmek istiyoruz.”

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mart 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu