ARSLAN: “FRANSA FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNÜ TIKADI”

24 Ocak 2012 14:00, Basın


ARSLAN: “FRANSA FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNÜ TIKADI”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Fransız Senatosu’nda görüşülen “Ermeni soykırımı olmamıştır” denilmesini suç saymayı öngören yasa tasarısının kabul edilmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Fikir özgürlüğünün öncüsü olduğu söylenen Fransa, anılan yasayı kabul ederek, sadece fikir özgürlüğünün önünü tıkamış, Ermenilere yaranmanın ötesinde, büyük bir despotluk örneği göstermiştir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Fransız Senatosunda “Soykırım İnkarını” suç sayan teklifin kabul edilmesine ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

                “Günümüz uluslararası hukuk sistemine göre, tarihte olduğu iddia edilen bir takım olaylarla ilgili olarak zaman tüneline gidip, olayları yeniden yaşamak mümkün değildir. Tarihte yaşanılan olaylar, bugün yeniden değerlendirilecekse sadece biri değil, tamamını ele almak gerekecektir.

 

                Türk Hükümeti, uluslararası tarihçileri ve araştırmacıları bir araya getirerek sözde Ermeni soykırımı iddialarının incelenmesi ve aydınlatılması yönünde bugüne kadar pek çok öneride bulunmuş olmasına karşın, Fransa tarihi siyasallaştırmayı tercih etmiştir. Fransa, bugüne kadar iddia ettikleri demokratik tutum ve duruşu bir kalemle silmeyi tercih etmiştir. Fikir özgürlüğünün öncüsü olduğu söylenen Fransa, fikir özgürlüğünün önünü tıkamış, Ermenilere yaranmanın ötesinde, büyük bir despotluk örneği göstermiştir.

 

                Fransa’nın bu girişimi tarihi siyasallaştırmanın yanı sıra dünyayı da kutuplaştıracak niteliktedir. Eğer, tarihsel olaylarla ilgili olarak bilimsel bir çalışma veya tezlerin, değil tartışılması, ifade edilmesi bile suç sayılacaksa, Fransa Parlamentosu’nun yeni bir yasa daha çıkararak, Fransa’nın Cezayir başta olmak üzere çeşitli toprakları işgal ettikleri gerçeğini yazan tüm tarih kitaplarını toplatması gerekecek.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ocak 2012 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu