“ÇALIŞANLARIN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR”

17 Mart 2020 17:09, Basın


“ÇALIŞANLARIN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR”


HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Dünyanın dört bir yanında hızla yayılan ve ölümlere neden olan Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) maalesef ülkemizi de etkisi altına almıştır. Hastalığın bulaşma riski göz önünde bulundurularak çalışma hayatının da bu risk dikkate alınarak yeniden düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır” denildi. 

Açıklamada, “Sosyal mesafe kavramı dikkate alınarak, çalışma hayatı yeniden düzenlenmeli, çalışanlar arasındaki temasın en aza indirilmesi için önlemler alınmalıdır. İşçi ve işverenlerin, çalışma hayatının bütün taraflarının, toplumun bütün kesimlerinin olayı ciddiye alması ve buna uygun önlemler alması, bugünümüzü ve yarınımızı kurtaracak, bu süreçten en az zararla çıkmamızı sağlayacaktır” görüşlerine yer verildi. 

HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Dünyanın dört bir yanında hızla yayılan ve ölümlere neden olan Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) maalesef ülkemizi de etkisi altına almıştır. 

Hastalığın bulaşma riski göz önünde bulundurularak çalışma hayatının da bu risk dikkate alınarak yeniden düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır. 

Sosyal mesafe kavramı dikkate alınarak, çalışma hayatı yeniden düzenlenmeli, çalışanlar arasındaki temasın en aza indirilmesi için önlemler alınmalıdır. 

İşyerlerinde, maske ve eldiven gibi koruyucu ve temizlik malzemeleri ile dezenfektanlar temin edilerek, kullanımı teşvik edilmelidir. 

İşçi ve işverenlerin, çalışma hayatının bütün taraflarının, toplumun bütün kesimlerinin olayı ciddiye alması ve buna uygun önlemler alması, bugünümüzü ve yarınımızı kurtaracak, bu süreçten en az zararla çıkmamızı sağlayacaktır. 

HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımız, örgütlü olduğu işyerlerinde, işverenle yakın işbirliği içerisinde Koronavirüs ile mücadele konusunda aktif ve etkin görev almalı, denetim görevini yerine getirmeli ve süreci yönetmelidir. Sendikalarımızın örgütlü olduğu işyerlerinde, kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları harekete geçirilerek, Koronavirüs ile mücadele kapsamında gereken önlemleri almalıdır. Üretimin ve işin devam ettiği bütün işyerlerinde, Sağlık Bakanlığımızın yaptığı uyarılar dikkate alınarak, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında gereken önlemler alınmalıdır. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, insan sağlığının bütün değerlerin üstünde olduğuna olan inancımızla Koronavirüs hastalığına karşı alınan tedbirlerde öncü olduk, erken davrandık. 

Dünyanın pek çok ülkesini etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen Koronavirüs hastalığı nedeniyle Sağlık Bakanlığımız ve Koronovirüs Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamalara uygun olarak bütün etkinliklerimizi iptal ettik. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızdan da gereken önlem ve tedbirleri almalarını istedik. 

Genel Merkez binamızda virüse karşı dezenfektasyon çalışması yaptık. Genel Merkez Personelimizin sosyal mesafe kavramını dikkate alarak çalışmalarını yürütmelerini istedik. Yemek saatlerini dörde bölerek daha az kişinin aynı anda yemekhanede bulunmasını sağladık. 

Yiyecek ve içeceklerin tek kullanımlık malzemelerle dağıtılması yöntemini benimsedik. Bunun yanı sıra bina içerisindeki dezenfeksiyon malzemelerin kullanımı ve kişisel hijyen konusunda gerekli önlemleri aldık.

Üyelerimizi, çalışanları ve toplumun tamamını bir kez daha Sağlık Bakanlığımız tarafından yayınlanan 14 kurala, yurtdışından gelecek vatandaşlarımızı da 14 günlük izolasyon kuralına uymaya davet ediyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mart 2020 17:09, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu