ITUC’TAN İŞTEN ATILAN İŞÇİLER İÇİN HAK-İŞ’E DAYANIŞMA MESAJI

04 Ekim 2019 10:33, Basın


ITUC’TAN İŞTEN ATILAN İŞÇİLER İÇİN HAK-İŞ’E DAYANIŞMA MESAJI

 

ITUC Genel Sekreteri Sharan BURROW, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın İBB’de işten atılan işçilerle ilgili bilgilendirme mektubuna cevaben gönderdiği mektupta, ITUC’un HAK-İŞ ile dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İBB’de işten atılan 1500’e yakın işçiyle ilgili ITUC’a bilgi vermişti. ITUC Genel Sekreteri Sharan BURROW, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın İBB’de işten atılan işçilerle ilgili bilgilendirme mektubuna cevaben gönderdiği mektupta şunları kaydetti:

 

“Yakın zamanda, birçok belediyede 1.500'den fazla HAK-İŞ üyesinin siyasi nedenlerden dolayı işten çıkarıldığını, diğerlerinin ise sendikalarından istifaya zorlandığı bildirildi.

ITUC, HAK-İŞ ve bu şekilde muamele gören üye sendikalarınız ile dayanışma içindedir.

İşçilerin sendika üyeliği gerekçesiyle işten çıkarılması, örgütlenme özgürlüğü ilkelerinin ciddi şekilde ihlal edildiğini gösterir.

Haziran 2019’da 87 sayılı ILO Sözleşmesi’nin Türkiye Hükümeti tarafından uygulanmasına ilişkin en son incelemesinde, ILO Standartların Uygulanması Komitesi (CAS), hükümeti, sendika üyeliğine bakılmaksızın, örgütlenme hakkının sivil özgürlükler açısından normal koşullarda ve şiddet, baskı ve tehdit içermeyen bir iklimde kullanılabilirliğini güvence altına almak için gerekli tüm önlemleri almaya çağırdı.

Bağımsız sendika örgütlerinin, üyelerinin sosyal ve ekonomik çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki çabalarını zayıflatmak ve cansızlaştırmak için hedef alınmasından endişe duyuyoruz. Türkiye'deki örgütlenme özgürlüğü ihlallerinin ciddiyeti ve sürekliliği konusundaki endişelerimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bu uygulamaları 87 sayılı ILO Sözleşmesi’nin açık bir ihlali olarak şiddetle kınıyoruz.

ITUC, HAK-İŞ ve Türkiye'deki bağımsız sendika hareketi ile tam destek ve dayanışma içindedir.

Türkiye'de tam örgütlenme özgürlüğünün sağlanmasını talep etmeye devam ediyoruz. Durumu yakından takip ediyoruz. Lütfen bizi yeni gelişmelerden haberdar ediniz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ekim 2019 10:33, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu