“CUMHURİYETİMİZİN 88. YILINI KUTLUYORUZ”

29 Ekim 2011 14:00, Basın


“CUMHURİYETİMİZİN 88. YILINI KUTLUYORUZ”

   

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, doğal afetlerde ve terörde kayıpların yaşanmadığı Cumhuriyetin 88 yıllık şanına uygun bir demokrasi ve şehirler talep ediyoruz”

    

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Cumhuriyetin ilanının 88. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

  

“Cumhuriyetimizin ilanının 88. Yıldönümünü kutluyoruz.

                

Milli ve dini bayramlar ile toplumsal dayanışma ve hoşgörü; yaşadığımız bütün tartışmaların, çözüm bekleyen sorunların ve gerilimlerin aşılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Milli ve dini hassasiyetlerin doruğa ulaştığı bu günler, diyalog; uzlaşı ve hoşgörü niyetlerinin hayata geçirilmesi için çok önemli fırsatlar sunmaktadır.

  

                Ülke olarak son günlerde teröre verdiğimiz şehitlerimizin ve Van depreminde kaybettiklerimizin acısını yaşıyoruz. Gün yardımlaşma ve dayanışma günüdür. İhtiyaç sahiplerine yardım elimizi büyük bir gayretle uzatmamız gerekmektedir. Bu amaçla HAK-İŞ olarak, sivil toplumla birlikte Van’da depremzedelerimizin yanında olduk. Onların sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. HAK-İŞ, bundan sonra da depremzedelerle dayanışma içinde olacak, yaraların sarılması için, her türlü katkıyı yapacaktır.

  

                   Deprem ve sel gibi yaşanan doğal afetler, Türkiye’nin şehirlerini ve yapılarını yenilemesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Türkiye'de anlayış konusunda yaşanan değişim ve dönüşümün uygulamada da karşılık bulması gerekmektedir. Çünkü Türkiye'de plansız kentleşme büyük bir sorundur. 

  

Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, doğal afetlerde ve terörde kayıpların yaşanmadığı Cumhuriyetin 88 yıllık tarihine uygun bir demokrasi ve şehirler talep ediyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ekim 2011 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu