HAK-İŞ’TEN NEVRUZ’DA BÜYÜK İŞÇİ BULUŞMASI

19 Mart 2019 11:09, Basın


HAK-İŞ’TEN NEVRUZ’DA BÜYÜK İŞÇİ BULUŞMASI

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Nevruz’un barışın, kardeşliğin, dostluğun ve huzurun çağırıcısı niteliğinde olduğunu belirterek, “Nevruz’da İstanbul’da büyük bir işçi buluşması gerçekleştirecek, Nevruz Bayramı'nın adına yakışır bir şekilde, barış, kardeşlik ve huzur içerisinde kutlanabileceğini tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

 

HAK-İŞ’in 21 Martta saat 18:30’da İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda 10 binden fazla işçinin katılımıyla gerçekleştireceği İşçi Buluşmasına, TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım da katılacak.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Binlerce yıldır Ortadoğu’dan Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada büyük bir coşkuyla kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı’nın ülkemiz başta olmak üzere, bu coğrafyada yaşayan bütün halka, milletimize, kardeş ülke halklarına ve bütün dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

Baharın müjdecisi ve insan ruhunun tabiattaki uyanışının simgesi, bolluk ve bereketin müjdecisi olan Nevruz Bayramı, binlerce yıldır tabiattaki güzel değişimin yanı sıra barışın, kardeşliğin, dostluğun ve huzurun çağırıcısı niteliğinde olmuştur. Türkiye, Nevruz’u zengin kültürünün bir parçası olarak, Türki Cumhuriyetlerle ortak bir kültürle kutlama geleneğini güçlendirmiştir.

Geçmişte yanlış yorumlamalar, ideolojik yaklaşım ve mücadelelerle bir kavga ve gerilim gününe dönüştürülmek istenen Nevruz’un bugün toplumun bütün kesimleri tarafından sahiplenilerek huzur, barış ve kardeşlik ortamında coşkuyla kutlanması Türkiye için önemli bir aşamadır. Nevruz’un huzur ve barış ortamında kutlanması, bayrama yaraşır kutlama tarzlarının ortaya konulması tüm toplumu sevindirmekte ve kaynaştırmaktadır. Toplumun beklentisi de Nevruzun barış ve kardeşlik içinde kutlanmasıdır. Bu amaçla HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Nevruz’da İstanbul’da büyük bir işçi buluşması gerçekleştirecek, Nevruz Bayramı'nın adına yakışır bir şekilde, barış, kardeşlik ve huzur içerisinde kutlanabileceğini tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Binlerce yıldır devam eden bu güzel geleneğin ülkemize ve coğrafyamıza barış, kardeşlik, huzur, bolluk ve bereket getirmesi için hep bir ağızdan haykıracağız.

21 Martta saat 18:30’da İstanbul Sinan Erdem spor salonunda 10 binden fazla üyemizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz İşçi Buluşmasına, TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım da katılacaktır.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Nevruz Bayramını kutluyor, başta çalışanlar olmak üzere Nevruz’un tüm dünyada kalpleri yumuşatmasını, coğrafyamızda yaşanan savaşın ve şiddetin bir an önce son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, barış, kardeşlik, huzur ve umut getirmesini, yeni ve güzel başlangıçlara vesile olmasını diliyorum.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Mart 2019 11:09, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu