ARSLAN; “ŞIRNAK’TA YAŞANAN MADEN KAZASININ ACISINI YÜREKLERİMİZDE YAŞIYORUZ”

17 Ekim 2017 20:48, Basın


ARSLAN; “ŞIRNAK’TA YAŞANAN MADEN KAZASININ ACISINI YÜREKLERİMİZDE YAŞIYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Şırnak-Cizre’de bulunan maden ocağında yaşanan faciada 6 maden işçisinin hayatını kaybetmesi, 1 maden işçisinin yaralı olarak kurtulması ve bir işçinin de hala göçük altında olması milletimizin yüreğini dağlamıştır. Ocaklara ateşler düştü. Gencecik fidanlar tedbirsizlik, denetimsizlik ve onlarca ihmalin kurbanı oldular. Artık bu cinayetler son bulmalı.” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki kömür madeninde meydana gelen göçük faciasının ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Şırnak-Cizre’de bulunan maden ocağında yaşanan faciada 6 maden işçisinin hayatını kaybetmesi, 1 maden işçisinin yaralı olarak kurtulması ve bir işçinin de hala göçük altında olması milletimizin yüreğini dağlamıştır. Ocaklara ateşler düştü. Gencecik fidanlar tedbirsizlik, denetimsizlik ve onlarca ihmalin kurbanı oldular. Artık bu cinayetler son bulmalı.

Sendikasız, kayıtsız, güvencesiz çalıştırılan emekçilerin feryadına kulak verilmeli. Dizginlenemeyen kazanma hırslarının kurbanı masum insanların hesabını sormak öncelikle yargının sorumluluğundadır. Kaçak yollarla çalıştırılan bu ocaklarla ilgili ihmali olanlar da hesap vermelidir. 

“Sıfır Kaza” kampanyamızın hedefe ulaşması için tüm tarafları bir kez daha göreve çağırıyoruz. Artık iş cinayetlerine dönüşen kazaların önlenmesi için daha fazla somut adım atılmalıdır.

HAK-İŞ olarak iş kazalarının en aza indirilmesi amacıyla sürekli olarak sorumluluk alıyor, katıldığımız her platformda kayıt dışı işçi çalıştırmanın ve iş kazalarının ülkemiz ve insanlarımız için ne denli tehlikelere yol açtığını belirtiyoruz.

Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız olmak üzere ilgili bakanlıklar acilen konuyu gündemlerine almalı bu konunun üzerine gitmelilerdir. Artık bu kazaları ve kazaların sonucunda oluşan ölümleri ve yaralanmaları önleyecek daha etkin tedbirler alınmalı. Bu konuda milli seferberlik ilan edilmelidir. Başta sendikal örgütlenmenin önünün açılması olmak üzere kayıt dışı ile etkin olarak mücadele edilmelidir. Denetimler yerinde, kapsamlı, objektif ve önleyici tedbirleri hayata geçirmeye dönük olarak yapılmalıdır.

Ölümlerin, yaralanmaların olmadığı bir çalışma hayatı talebimizi yineliyor, maden faciasında kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehit madencilerimizin ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ekim 2017 20:48, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu