ARSLAN: “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”

18 Eylül 2017 09:10, Basın


ARSLAN: “19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Aziz vatanımızın bu günlere ulaşmasında büyük bir emeği olan şehitlerimiz ve gazilerimiz daima gurur kaynağımızdır” açıklamasında bulundu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Vatanını, milletini, hürriyetini ve bağımsızlığını her türlü gücün üzerinde tutan Türk milleti, tarihte daima bağımsızlığı, özgürlüğü ve hür yaşama amacı için mücadele etmiştir. Bu uğurda kahraman milletimizin birçoğu şehit mertebesine kavuşmuş, birçoğu da gazilik unvanına kavuşmuştur. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü olarak her yıl 19 Eylül’de Gaziler Günü’nü kutluyoruz. 

Aziz vatanımızı canı pahasına koruyan, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Şehit ve gazi mertebelerine ulaşabilmek bu ülke ve millet için en büyük, en yüce makamlardan bir tanesidir.  Her yanı şehit ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu güzel vatan, onu korumak için her türlü mücadeleyi veren şehit ve gazilerimizin bizlere en büyük armağanıdır.

Birlik ve beraberliğimizin oluşmasında büyük bir payı olan şehit ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği bu vatanı bizler de canımız, kanımız pahasına koruyacak, bu bayrağı şanı ve şerefiyle ilelebet göklerde dalgalandıracağız.

Çanakkale Savaşı’ndan, bu milletin düşman esaretinden kurtuluşunu sağlayan Kurtuluş Savaşı’na, hain terör örgütleriyle verilen mücadeleden, 15 Temmuz gecesi ülkemizin, devletimizin ve aziz milletimizin kurtuluşu için 2. Kurtuluş Savaşı’nı vererek yüreklerinden korkuyu atarak, meydanları dolduran ve canı pahasına ülkesine, vatanına, bayrağına sahip çıkan bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Eylül 2017 09:10, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu