“GÖÇÜK ALTINDAKİ MADENCİLERİN BİRAN EVVEL KURTARILMASINI BEKLİYORUZ”

21 Kasım 2016 14:24, Basın


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen faciada 6 maden işçisinin hayatını kaybetmesinin ve 10 maden işçisinin de hala göçük altında kalmasının acısını yaşıyoruz. Göçük altında kalan madencilerin biran evvel sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. HAK-İŞ olarak maden kazaları başta olmak üzere iş kazalarının son bulmasını istiyoruz” dedi.


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen faciasının ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:


“Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen faciasının ardından 6 maden işçisinin hayatını kaybetmesinin ve 10 maden işçisinin de hala göçük altında kalmasının acısını yaşıyoruz. Göçük altında kalan madencilerin biran evvel sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz.


Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu yaşadığımız kazalar bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Neredeyse her gün, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda işçiler hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır.


Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşyerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamak doğru ve gerçekçi değildir.


Sendikalaşma ve örgütlenmenin önü açılmalı, denetimler artırılmalı ve iş cinayetlerinin önüne geçilmelidir.


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, göçük altındaki madenci arkadaşlarımızın biran önce kurtarılmasını temenni ediyoruz. Yaralanan işçilere acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta işçilerimizin aileleri olmak üzere, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz.” 


HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Kasım 2016 14:24, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu