HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI

21 Nisan 2016 14:00, Basın


HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun, 96. yıldönümünü yürekten kutluyoruz” dedi. ARSLAN, “Türkiye’nin büyümesine ve gelişmesine emeği ile katkı veren çalışanların TBMM’den en büyük beklentisinin saygın iş ve insanca hayat için; daha özgür, daha müreffeh tam demokratik bir Türkiye için, özgürlükçü, katılımcı ve demokratik bir yeni Anayasanın biran önce hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Büyük emeklerle var edilen egemenliğimiz milletimize kutlu olsun. Türkiye Büyük Millet Meclisi, oluşumu, yaptığı görevler ve misyonu itibariyle son derece önemli çalışmalar yürütmüştür. Milletimizin bir arada ve bütünlük içinde verdiği var olma mücadelesi, 96 yıl önce simgeleşerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ile taçlanmıştır. Kurtuluş savaşını yöneten ve milli mücadeleyi kazanan, her ırktan, her dilden ve her inançtan toplumun bütün kesimleri TÜRKİYE adı altında birleşerek büyük Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Ülkemizin daha da güçlenerek geleceğe emin adımlarla yürümesi için bugün de bu ruha ihtiyaç vardır.

 

Türkiye, 95 yıllık birikimine bağlı olarak çağdaş, demokratik ve hukuk devletini güçlendirmeye devam etmelidir. Türkiye’nin kaderi gibi gösterilen statükocu anlayış yerine modern demokrasilerde halkın gücü ve rolünü öne çıkaran sivil siyasetin belirleyiciliğinin kabul edildiği ve güçlendirildiği bir anlayış egemen olmalıdır. Bunun için de daha özgürlükçü, katılımcı ve demokratik bir yeni Anayasanın hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır.

 

Bizler, ekonomiden demokrasiye kadar Türkiye’nin her alanda büyümesine ve gelişmesine emeğiyle katkı veren çalışanlar olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden en büyük beklentimiz, saygın iş ve insanca hayat için; daha özgür, daha müreffeh tam demokratik bir Türkiye için, özgürlükçü, katılımcı ve demokratik bir yeni Anayasanın hayata geçirilmesidir. Türkiye’nin yeni anayasayı hayata geçirecek gücü ve yeterliliği bulunmaktadır. Günlük siyasi tartışmaları geride bırakıp Türkiye’nin geleceği için yeni anayasa çalışmalarına hız verilmelidir.

 

HAK-İŞ olarak, Anayasanın sosyal ve ekonomik haklar ve ödevlere ilişkin hükümleri düzenlenirken de sendikal hak ve özgürlüklerin garanti altına alınmasını, sendikal hakların özüne dokunan düzenleme ve yasaklamalardan kaçınılmasını ve sendikal haklara uluslararası normlara uygun sağlam güvenceler oluşturulmasını istemektedir.

 

HAK-İŞ olarak, çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden biri olan taşeron, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının biran önce çözülmesini istiyoruz. Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınmasını istiyoruz. Taşeron işçilerin halen sonuçlandırılmayan toplu iş sözleşmelerinin biran evvel bağıtlanmasını istiyoruz.

 

Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının acil olarak çözülmesini ve kamuya kadrolu işçi alınmasını istiyoruz.

 

Ulusal Egemenlik gününün ‘Çocuk Bayramı’ olarak kutlanması, ulusal egemenlik bilincinin çocuklarımıza küçük yaşta kazandırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz. Tüm milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız."

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Nisan 2016 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu