HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ

20 Temmuz 2015 14:00, Basın


HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet ŞAHİN, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı hain saldırıyı kınayarak, “Bütün halkımızı daha soğukkanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet ŞAHİN, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezine yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

"HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz.

 

Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşananlar bütün boyutlarıyla tartışılmadığı ve çözüme kavuşturulmadığı sürece, bu ülkelerin içinde bulunduğu şartların oluşturduğu sorunların bölgeyi rahatsız etmeye devam edeceği bir kez daha görülmüştür. Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan bu karmaşada farklı adlarda pek çok terör örgütü türemiştir. Bölgede söz konusu terör örgütlerinin ortaya çıkmasının nedenleri tartışılarak, öncelikle bu nedenler ortadan kaldırılmalı, ardından terör örgütleriyle topyekun mücadele edilmelidir.

 

Terör saldırıların amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmaktır. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı ve sağduyulu olmalıdır. Provokasyonlara gelinmemeli, milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunları boşa çıkarılmalıdır.

 

HAK-İŞ olarak, terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Temmuz 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu