ARSLAN: “BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDA BİR SEÇİM TEMENNİ EDİYORUZ”

05 Haziran 2015 14:00, Basın


ARSLAN: “BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDA BİR SEÇİM TEMENNİ EDİYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 7 Haziran 2015 Pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmesi en büyük beklentimizdir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Türkiye 7 Haziran 2015 Pazar günü sandığa gidecek. Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmesi en büyük beklentimizdir.

 

Seçimler, demokrasi kültürünün önemli araçlarından birisidir. Demokrasinin en temel kurumlarından birisidir, millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Temsili demokraside sorunların çözümünde önemli bir yoldur, demokrasinin güzel bir örneğidir. Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereğidir; demokrasiye sahip çıkmaktır, önemli bir vatandaşlık görevidir.

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimler de demokrasimizin önemli bir parçasıdır ve daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin yeni sivil bir anayasaya sahip olması, çözüm sürecinin devam etmesi açısından önemli bir fırsattır. Bütün siyasi partiler ve adaylar yoğun bir propaganda çalışması yaptı. Kampanya döneminde herkes projelerini ortaya koydu, çok çeşitli vaatlerde bulundu.

 

Halkımız, 7 Haziran’da sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelerine ve vaatlerine göre son sözü söyleyecek. Sandık sonuçları milletin takdirindedir. Seçim sonuçlarını kazanandan kaybedenine herkesin büyük bir olgunluk içinde kabul edip geleceğe bakmaları gerekmektedir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda yenilenerek ilerlemeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden gelecek, istikrarını koruyan, barışı güçlendiren, dünyada onurlu ve öncü daha demokratik daha müreffeh, yeni bir Türkiye’ye inanıyoruz. Böyle bir Türkiye ancak, 100. Yıl ve daha uzun vadeli hedefleri olan bir Türkiye olmayı başaracaktır.

 

Başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların, vatandaşlarımızın mutlaka sandığa giderek, demokrasimize ve geleceğe sahip çıkmak adına en temel vatandaşlık vazifesini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Haziran 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu