ARSLAN: “TÜRKİYE GENÇ NÜFUS AVANTAJINI İYİ KULLANMALIDIR”

18 Mayıs 2015 14:00, Basın


ARSLAN: “TÜRKİYE GENÇ NÜFUS AVANTAJINI İYİ KULLANMALIDIR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Gençlerimiz yarınlarımızın güvencesidir. Türkiye sahip olduğu genç nüfus dolayısıyla büyük bir avantaja sahiptir ve bu avantajı iyi kullanmalıdır” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerimiz yarınlarımızın güvencesidir. Dünya ülkelerinin mevcut durumları düşünüldüğünde genç nüfusa sahip olmak Türkiye için büyük bir avantajdır. Ancak bu avantajı kullanabilmek için çok çalışmak ve buna uygun politikalar üretmek gerekmektedir. Eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş Türk gençliği Türkiye’yi başarıya taşıyacaktır. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır.

 

Gençlerin sorunlarının çözümü için yeni modelleri ve fikirleri ortaya çıkaracak, gençlerin de içerisinde yer aldığı ortam ve imkânları yaratmamız gerekiyor. Gençliğin enerjisine ve yeteneğine güvenmeliyiz. Gençliğin bilinçli yetiştiğinden hareketle, kendilerine artan bir sorumluluk vermeliyiz. Gençliğin gerek ulusal ve gerek yerel düzeyde karar mekanizmalarına katılımlarını sağlamalıyız. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin her alandaki sorunlarının çözümüne sosyal diyalog yoluyla daha büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

 

HAK-İŞ olarak, bir ülkenin uzun vadeli ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin iyi eğitilmiş ve istihdama kazandırılmış genç insan kaynağı olduğuna inanıyoruz. Gençlerin sorunlarını önemsiyor ve önceliyoruz. Bu bağlamda son yıllarda HAK-İŞ olarak proje bazlı çalışma kültürü doğrultusunda, sendikal mücadelemizle birlikte, ülkemiz çalışma hayatının bugünkü ve gelecekteki sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün ve örnek proje çalışmalarına imza atarak birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda gençleri odak noktaya koyuyoruz.

 

Geleceğimiz olan gençliği, kötü alışkanlıklardan korumak için önlemler alınmalıdır. Amacımız geçmişine ve değerlerine saygılı, sorgulama gücüne sahip gelecek vizyonu olan gençler yetiştirmek olmalıdır. HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımız bu kapsamda sorumluluk almakta, önemli çalışmaları hayata geçirmektedir.

 

HAK-İŞ olarak, başta üniversite gençliği olmak üzere gençlerle yakın bir ilişki ve işbirliği içerisindeyiz. Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarda yılda elli üniversite öğrencisi ile staj programları çerçevesinde aktif çalışmalar gerçekleştiriyoruz. HAK-İŞ olarak genç kadın ve erkekleri sendikal hareketin geleceğinde önemli belirleyiciler olarak görüyoruz. Gençliğin örgütlülüğünün artırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü gençliğin örgütlenmesi toplumun her yönüyle örgütlenmesinin önünü açacaktır.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu